KNGF Geleidehonden

Het is de missie van KNGF Geleidehonden om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 hebben zij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Door al deze ervaring heeft KNGF een schat aan kennis op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten ze tegenwoordig ook in voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme.

Wil je donateur worden of eenmalig een donatie doen? Klik dan hier.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn geeft noodhulp voor medisch acute behandelingen van ernstig zieke of gewonde huisdieren. Deze dieren zijn van eigenaren die bijvoorbeeld door een langdurige ziekte of het verlies van hun baan zijn aangewezen op de voedselbank of op gelijk niveau leven. Door steun te geven voorkomt de stichting dat de huisdieren onnodig lijden omdat het baasje de dierenartskosten niet kan betalen of dat de dieren in een asiel belanden.

Wil je donateur worden of eenmalig een donatie doen? Klik dan hier.

Domingo House (onderdeel van Hulphond Nederland)

Het Domingo House, onderdeel van Hulphond Nederland, is het Nederlandse instituut voor dierondersteunde therapie. In Nederland zijn er 1,2 miljoen mensen met traumaklachten en honderdduizenden jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek. Veel mensen lopen tegen vraagstukken aan, waarmee ze in reguliere therapietrajecten niet verder komen. Voor al deze mensen kan een therapietraject bij het Domingo House uitkomst bieden. Door middel van innovatieve therapie met getrainde honden en paarden en speciaal opgeleide therapeuten, bieden zij mensen met een geestelijke zorgvraag een nieuw toekomstperspectief en helpen ze hen de regie over hun leven te nemen.

Wil je donateur worden of eenmalig een donatie doen? Klik dan hier.